Det er mye som tyder på at Helgeland-friidretten er på fremmarsj. Fem av dem som var tatt ut til å representere Nordland i PEAB-lekene hadde lokal tilknytning. (Foto: Arne Brunes, HA)

Hattfjelldals to talentfulle gutter har vi omtalt i vår hovedsak fra stevnet.

Edith Allern Meek var den som sto for beste Helgeland-prestasjon på tartandekket på Øverlands Mindre.

Den spretne og eksplosive Sandnessjøen-jenta som konkurrerer for Dønna, oppnådde flere gode resultater i de tidligere Donald Duck-lekene. Edith var en av kretsens beste poengplukkere i kretslagskonkurransen for 13 og 14-åringer.

Niendeklassingen var svært delaktig i at Nordland for første gang hamlet opp med Sør-Trøndelag. Det er en krets som har fått frem mange gode utøvere til alle tider. Resultatene i PEAB-lekene var et aldri så lite varsko til dem som har det sportslige ansvaret i Sør-Trøndelag. Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag var det som ventet lite å gjøre med. Møringene avgjorde den duellen til sin fordel. Troms, Nordland, Sør-Trøndelag og Finnmark fulgte på de neste plassene.

Edith Allern Meek satte ny personlig rekord da han sikret seg sølv i høyde. 1,46 oppnådde ungdomsskoleeleven som også kunne juble etter 60-metersfinalen.

Tredjeplass og bronse ble det på sprinten på den allsidige utøveren som også markerte seg i andre øvelser. Sara Mikalsen føyer seg inn i rekken over kasttalenter fra Løkta som har gjort det bra i nasjonal sammenheng. Bronse ble det på Sara som også har mulighet for å kvalifisere seg for PEAB-leker neste år.

Det samme kan Marcus Hansen som representerer Herøy idrettslag. Marcus gjorde det også bra på flere øvelser.