Herøy IL kan være stolt over en vellykket KM-helg i badminton. Det var 111 badmintonspillere i aksjon, og de spilte 286 kamper på de sju banene i Herøyhallen. (Foto: Kine Jeanett Hansen, HA)

– Vi må si oss godt fornøyd med ei flott helg som ble problemfritt avviklet, sier Torgeir Lenning i arrangementskomiteen.

Han og Stian Prestø var sentral i gjennomføringen, men de hadde mye folk rundt seg for å lage ei bra helg for de tilreisende.

– Det var bra med publikumsbesøk begge dagene. 60 spillere overnattet på Herøy skole og fikk frokost servert i Herøyhallen begge dager. På lørdagskvelden var det dekket på for 120 gjester til bankett med pizzabuffé og lett underholdning. Mange sto på for å gjøre arrangementet godt, forteller Lenning.

Det kom spillere fra Sandnessjøen, Nesna, Mo i Rana, Grong, Verdal, Kolvereid og arrangørklubben i Herøy hadde også mange spillere.

– Vi hadde i forkant av turneringen invitert gamle kanoner fra Herøy, og flere av dem stilte opp.

Arben i turnsko

Arben Holstad var en av dem, og han tok gull i herresingle A etter et år i militæret og lite badmintontrening i Oslo.

– Han spilte en tett og jevn finale mot Rolf Ove Karlsen fra Verdal BK. Med sine turnsko ga han hjemmepublikummet en støkk da han fikk et lett overtråkk. Det bor uant mye talent og finslepen racketføring i denne karen, sier Lenning.

Arben var hjemme og hadde badmintonskole i mars i fjor sammen med Martin Haraldsen og Egil Johansen.

– Ellers gjør Herøy IL det svært bra i de yngre klassene. Ingvild Håland spiller siste år i U15-klassen og er en spennende spiller. Hun fikk 1. plass i alle tre kategorier. Double med Elisa Z. Johansen og mix med Ådne Strøm, forteller Lenning.

Live Hov Grønbech har vunnet det meste i U13-klassen, men måtte denne gang ta til takke med 4. plass i mixed double med Elias Lenning. I double med Frida Prestø og i single ble det gull.

Vemund Wennemo tok gull i double sammen med stortalentet fra Kolvereid Ådne Strøm som ble en for sterk motstander i singlefinalen.

– Fra Sandnessjøen deltok veteranen Bjørn Roger Granhei og tok 1. plass i HSB foran Jørgen Hågensen som til vanlig løper rundt med lange strømper og leggbeskyttere. Marcus Heggheim tok seg lett til finale i HSU17A som han vant med grei margin og er nok klar for større oppgaver.

Rikke Skjærvold Sandnessjøen tok 1. pl. i DSC foran Lotte Moe Herøy. Sammen med makker Bjørn Roger Granhei greide Rikke også en 1.pl i Mix double B.